Subscribe

Cum sociis natoque penatibus et magnis

  Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

  [contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

  Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

  [contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

  Werkwijze

  Mijn missie is simpel:

  U helpen uw droom(tuin) te verwezenlijken door middel van een uitstekende ontwerp.
  Ik heb niet één stijl maar verras u met slimme doordachte plannen en creatieve oplossingen.
  Om dit te bereiken volg ik een aantal ontwerpstappen om uw wensen te vertalen in uw droom(tuin.)

  Vrijblijvend intakegesprek

  Omdat ik belangrijk vindt wie u bent en hoe u leeft voer ik het eerste gesprek graag bij u thuis. Hierdoor krijg ik al een eerste inzicht in de plek, sfeer, het huidige gebruik van de tuin en de omgeving. Tijdens deze intake kunnen we daardoor snel en accuraat tot de kern van de vraag komen en krijg ik inzicht in de wensen en ideeën voor uw tuin.

  Ontwerpofferte

  Nadat u akkoord heb gegeven op de offerte zal de opgave en locatie worden geïnventariseerd op: bestaande beplanting (te verwijderen of te behouden), bouwkundige elementen, her te gebruiken materialen, bezonning, massa/ruimte, afmetingen, gebouw en architectuur, hoogte verschillen en vloerpeilen. Op basis van deze inventarisatie wordt een schetsontwerptekening opgesteld die basis dient voor het schetsontwerp.

  Schetsontwerp

  In het schetsontwerp zijn uw ideeën, wensen en eisen uit het oriënterende gesprek vertaald in een tweetal heldere en overzichtelijke, maar duidelijk verschillende ontwerptekeningen. Aan de hand van referentiebeelden wordt sfeer, beplanting en materiaalgebruik nader toegelicht. Deze twee schetsontwerp worden uitvoerig met u besproken. Opmerkingen en aanvullingen met betrekking tot het ontwerp worden ter tafel gebracht en zal het plan worden uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp.

  Definitief ontwerp

  Het Definitief Ontwerp is een nadere uitwerking van het schetsontwerp waarin de opmerkingen op het schetsontwerp zijn verwerkt. Het definitief ontwerp bevat de volgende onderdelen: overzichtstekening, sfeerbeelden, globale kostenraming en materiaallijst.

  Beplantingsplan | Verlichtingsplan

  Een uitgekiend beplantingsplan houdt rekening met verschillende bloeitijden, hoogtes en plantcombinaties waardoor uw tuin het gehele jaar door een lust voor het oog is. Hierbij wordt rekening gehouden met uw wensen ten aanzien van soorten en kleuren. Het beplantingsplan geeft inzicht in de te gebruiken soort beplanting, de hoeveelheden en bijzonderheden als bloeitijd, hoogtes en maat van aanplanting.

  Naast beplanting is ook verlichting een belangrijke sfeerbepaler in de tuin. Een goed verlichtingsplan accentueert bijzondere tuinelementen als kunst of een bijzondere boom. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om l’s avonds langer van uw tuin te genieten. In het verlichtingsplan worden zowel verlichtingsarmaturen als ook te leggen elektrakabels en elektrapunten aangegeven.

  Uitvoeringsbegeleiding

  Of u nu zelf of een hovenier de uitvoering van het ontwerp op zich neemt, ik kan voor u de begeleiding op me nemen. Denkt u hierbij aan het uitzetten van de hoofdstructuur tot aan de volledige projectbegeleiding en opleveringskeuring.

  De projectbegeleiding kan in overleg geschieden op verrekening van werkelijk gemaakte begeleidingsuren of op basis van een vooraf gesteld bedrag.